Tour Nieuws

LANCE – Documentaire Lance Armstrong 2020

Lance Armstrong won de Tour de France zeven opeenvolgende jaren nadat hij was behandeld voor uitgezaaide zaadbalkanker. Lance had een enorme fanbase en vertegenwoordigde de droom dat niks onmogelijk is. In 2013 stortte het imperium van Armstrong in met als ultieme val de bekentenis bij Oprah Winfrey. Er zijn inmiddels 2 documentaires gemaakt over de val van Lance Armstrong. In de documentaire LANCE wordt een volledig beeld gegeven over de opkomst en de ondergang van de Tour de France winnaar van 1999 – 2007. In deze tweedelige documentaire worden diepte interviews gedaan met Lance Amrstrong. Het is inmiddels 8 jaar na de ontmaskering van Armstrong en het staat nog steeds bekend als 1 van de grootste schandalen van de (wieler)sport.

Lance Docu online kijken

Bekijk de documentaire LANCE – over Lance Armstrong hier online zodra hij beschikbaar is. De Nederlandse premiere van LANCE is te zien op Foxsports 1. De uitzending van deel 1 is op zaterdag 6 juni 2020 om 21 uur en deel 2 wordt op zaterdag 13 juni 2020 uitgezonden op dezelfde tijd.

Tourhelden

10. Jacques Anquetil

Hij verruilde meteen het hardlopen voor wielrennen, toen een vriend, die bij de plaatselijke club fietste, hem tijdens een potje biljarten toevertrouwde dat meisjes zich tot wielrenners aangetrokken voelden. In 1957 debuteerde de Fransman in de Tour en hij won meteen. Anquetil kon goed mee in de bergen, maar de basis voor vijf Tourzeges legde hij in de tijdritten.

Lees “Tourhelden” verder
Geplaatst op Categorieën Column

Seizoensoverzicht deel 1: Ronde van Vlaanderen

Het einde van het wielerseizoen 2014 is in zicht en dit is een mooi moment om terug te blikken op afgelopen jaar. Dit doen we in een aantal delen en het eerste deel is een terugblik op de voorjaarsklassieker Ronde van Vlaanderen.

Ronde van Vlaanderen 2014

Als de Zwitser Fabian Cancellara ergens zijn zinnen op zet, dan is het lastig om hem van zijn doel af te houden. Sinds 2010 staat de Ronde van Vlaanderen op het wensenlijstje van de 33-jarige Beer van Bern. In 2010 plaats hij een indrukwekkende solo en behaalt hij zijn eerste overwinning in deze kasseienklassieker. Het jaar daarop ontsnapt Cancellara opnieuw, maar krijgt hij kramp in zijn wielerdijen op de Muur van Geraardsbergen. In 2012 treft Cancellara het noodlot en breekt hij zijn sleutelbeen op meerdere plaatsen. Een jaar later is het tijd voor revanche en wint Cancellara voor de tweede maal Vlaanderens Mooiste. Aan de vooravond van de Ronde van Vlaanderen 2014 wordt Cancellara samen met Peter Sagan en Tom Boonen tot de favorieten voor de eindzege gerekend.
De Ronde van Vlaanderen staat bekend om haar steile heuvels en moordende kasseienstroken. Het parcours van de 98ste editie heeft een lengte van 259,1 kilometer. Ten opzichte van vorig jaar zijn er enkele aanpassingen gedaan om het koersverloop een minder afwachtend karakter te geven. De start en finish vinden traditiegetrouw plaats in Brugge en Oudenaarde. In totaal staan er 14 hellingen op het programma. De finale begint met een tweede beklimming van de Oude Kwaremont en een eerste beklimming van de Paterberg. Daarna volgen de Koppenberg, Steenbeekdries, Taaienberg, Kruisberg met als afsluiting nogmaals de Oude Kwaremont en Paterberg. De aanvallers kunnen de koers daarom al volop openbreken vanaf de Koppenberg.

17 Nederlanders

In totaal staan er 248 wielrenners aan de start van de Ronde van Vlaanderen, onder wie 17 Nederlanders. Het publiek is in grote getale aanwezig. De eerste kopgroep bestaat uit 11 man, waaronder de Nederlandse neefjes Michel en Wesley Kreder. De renners in het peloton rijden nerveus over de smalle Vlaamse wegen. Deze nervositeit uit zich in een aaneenschakeling van valpartijen. Allereerst liggen Luke Durbridge en Johan Le Bon op de grond. Daarna schuift Sep Vanmarcke onderuit en gooit Luca Paolini uit frustratie zijn fiets aan de kant. Het volgende slachtoffer is Jürgen Roelandts, de bronzen medaillewinnaar van vorig jaar. Even later ligt Stijn Devolder in de berm en blijft Jaroslav Popovitsj met zijn fiets aan de jas van een toeschouwer hangen. Johan Vansummeren maakt verreweg de meest ongelukkige botsing met een vrouwelijke omstander, die op een vluchtheuvel staat aan te moedigen.
De koers wacht op niemand. Net na de Koppenberg worden de vroege aanvallers ingerekend. Met nog 40 kilometer voor de boeg ontstaat er een kopgroep met Peter Sagan, Zdenek Stybar, Tom Boonen, Stijn Vandenbergh, Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Björn Leukemans, Nikki Terpstra en John Degenkolb. Op 30 kilometer van de finish ontsnappen Van Avermaet en Vandenbergh. Richting de laatste beklimming van de Oude Kwaremont bouwt dit duo een voorsprong op van een halve minuut. Eenmaal aan de voet van deze klim vindt er een hergroepering plaats en laat Cancellara zien dat hij heer en meester is op de kasseien. Hij dicht het gat naar de koplopers en Sep Vanmarcke springt in zijn wiel mee. De achtervolgers Alexander Kristoff en Terpstra komen te kort. De laatste uitlooppoging is van Vandenbergh, maar die mislukt.

finish ronde van vlaanderen 2014
Finish Ronde van Vlaanderen 2014, foto: Sirotti.

Cancellara

Drie Belgen en één Zwitser strijden uiteindelijk om de dagwinst. Tegen alle verwachtingen in wint Cancellara de eindsprint. Met de precisie van een Zwitsers uurwerk schaart hij zichzelf dankzij een derde overwinning in de Ronde van Vlaanderen op gelijke hoogte met de Belgen Tom Boonen, Johan Museeuw, Eric Leman en Achiel Buysse en de Italiaan Fiorenzo Magni. Reken maar dat de Beer van Bern volgend wielerseizoen daarom extra gemotiveerd is om Vlaanderens Mooiste voor de vierde keer op zijn naam te schrijven.

Classic Giro 2017 route bekend

De routes voor de Classico Giro Utrecht 2017 zijn bekend. De wielertoertocht ziet zijn zevende editie op 21 mei tegemoet met vier routes: voor elke wielrenner wat wils. De Classico Giro is een evenement dat sinds 2010, het jaar waarin de Giro d’Italia Utrecht aandeed, wordt georganiseerd en dit jaar hebben de routes een belangrijke verandering ondergaan. Lees “Classic Giro 2017 route bekend” verder

Die Holländer kommen – Tour 2017

De Grand Départ in Utrecht in 2015 was een feest om nooit te vergeten. Wat een sfeer en wat een enthousiasme! Nederland is een echt fietsland en de wielerkoorts stijgt tot grote hoogte als de Tour de France van start gaat. Het zag er even naar uit dat Antwerpen ook een Grand Départ zou gaan verzorgen, want in 2015 gaf burgemeester Bart de Wever aan daarvoor alles uit de kast te willen halen. Helaas is onlangs bekend geworden dat het stadsbestuur de kosten voor het evenement, een bedrag van rond de 15 miljoen euro, te hoog vindt. Lees “Die Holländer kommen – Tour 2017” verder

Freedom Ride keert terug: provincie Limburg is decor van unieke wielertocht op Bevrijdingsdag

Peloton van honderden (oud-)profs, veteranen en amateurs rijdt langs WOII-gerelateerde locaties van Liberation Route Europe .
Met de racefiets over de Duitse militaire begraafplaats, dóór het Oorlogsmuseum en over de start- en landingsbaan van Luchtmachtbasis de Vredepeel. Dat kan dit jaar tijdens de Freedom Ride 2017, een unieke wielertocht op Bevrijdingsdag in Limburg. ‘Fietsen in Vrijheid’ staat centraal bij het evenement op vrijdag 5 mei. Honderden wielerliefhebbers nemen dit jaar deel aan de Freedom Ride Lees “Freedom Ride keert terug: provincie Limburg is decor van unieke wielertocht op Bevrijdingsdag” verder

TUI.nl lanceert TUI Sports

Er komt veel bij kijken als je gaat trainen voor een belangrijke tocht als de Stelvio, de Mont Ventoux,
de Marmotte of een klassieker als Parijs-Roubaix. Voeding, materiaal en natuurlijk voldoende kilometers maken. Dan wil je je geen zorgen maken over hotels, een afgesloten en overdekte stalling of het vervoer van

Lees “TUI.nl lanceert TUI Sports” verder

Futurumshop kortingscode 5% op gehele assortiment

Kerstshoppen met 5% korting op het gehele assortiment van Futurumshop. Gebruik de onderstaande kortingscode*: NB-kerst5.
Klik hier om te profiteren!
FuturumShop-kortingscode
* Deze actiecode van Futurumshop is geldig t/m zondag 18 december 17.00 uur | Minimale bestelwaarde € 30,- en dient ook na eventuele retouren gehaald te worden | Niet inwisselbaar voor contant geld | Niet geldig i.c.m. andere acties | Geldig op de gehele collectie | Maximaal één kortingscode per bestelling.

Geplaatst op Categorieën Webshop